Asia Fruit Logistica 2019 Fuarı Başarı İle Tamamlandı

10.09.2019

ASIA FRUIT LOGISTICA 2019 FUARI

BAŞARI İLE TAMAMLANDI

4-6 Eylül 2019 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong'ta düzenlenen ASIA FRUIT LOGISTICA 2019 - Uluslararası Meyve Sebze Ticaret Fuarı'na Türkiye'nin milli düzeyde katılımı bu yıl 5. kez Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Sin “Birliğimiz meyve sebze sektörünün lideri olarak Türkiye'de koordinatörlük ve sekretarya hizmetlerini yürütürken, sektörün daha da gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye yaş meyve sebze sektörünün Güneydoğu Asya ülkelerine ve Uzakdoğu ülkelerine tanıtımının yapılması açısından büyük öneme sahip olan Asia Fruit Logistica fuarının, aynı zamanda yaş meyve sebze sektörünün ihracat pazarlarının arttırılması ve çeşitlendirilmesinde rol oynadığını” belirtmiştir.

Türkiye yaş meyve sebze sektörünün alternatif pazar arayışı sürecinde önemli bir yeri olması, hinterlandında ulaşabileceği geniş bir bölge ve nüfus bulundurması aynı zamanda Uzakdoğu Pazarı'nın giriş kapısı konumunda olması bakımından, sektör için önemli bir Pazar konumundaki Hong-Kong'da gerçekleşen fuarın ziyaretçilerinin % 70'ini Asya ülkelerinden gelenler oluşturmaktadır.

Türkiye Milli Katılımı her sene olduğu gibi görkemli bir stant tasarımı ile toplam 13 firmanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. En çok firma katılımı Çin Halk Cumhuriyeti'nden (197 firma) olurken, onu İtalya (51), Avustralya (56), Mısır (48), İspanya (43) takip etti.

Hong Kong başkonsolosumuz Sayın Peyami Kalyoncu ve Hong Kong Ticaret Ataşesi Sayın Merve Yılmazcan fuarın ilk günü fuarımıza iştirak ederek Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Sin ile birlikte fuara katılan tüm firmalarımızı ziyaret ederek sektöre ilişkin görüş alışverişinde bulunmuştur.

Asia Fruit Logistica Fuarı, Türkiye'nin kendisini tanıtabilmesi için iyi bir fırsat

Hong Kong, Türkiye yaş meyve sebze sektörünün alternatif pazar arayışı sürecinde önemli bir yeri olması, hinterlandında ulaşabileceği geniş bir bölge ve nüfus bulundurması aynı zamanda Uzakdoğu Pazarı'nın giriş kapısı konumunda olması bakımından, sektör için önemli bir Pazar konumundadır.

Fuara Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Sin, Başkan Yrd. Ali Kavak, Yönetim Kurulu üyelerimiz Oğuzhan Altun, Ferhat Gürüz, Özbek Özler, Kemal Kaçmaz, Remzi Oruç ve Hakan Sefa Çakır katılım sağlamıştır.

Çin'e kiraz ihracatının başlamasının sevindirici olduğunu, Narenciye ve diğer yaş meyve sebze ürünleri için de yakın zamanda engellerin kalkması adına çalışmaların devam ettiğini Asia fuarının ardından Pekin'de gerçekleştirilecek China Fresh Fruit & Vegetable fuarına da AKİB olarak katılmak üzere bir heyet gittiğini  belirten Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Necdet Sin Guangzhou Ticaret Ataşesi Sayın Serdar AFŞAR ile de fuar alanında görüşmelerde bulunmuştur.

Katılımcı firmalarımız elma, narenciye, şeftali, kiraz ve incir meyvelerine talebin çok olduğunu ve Çin pazarının açılmasının Türkiye yaş meyve sebze ihracatını önemli ölçüde artıracağını belirtmişlerdir.

Başkan Necdet Sin “Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz'in organizasyonunda gerçekleştirilen Asia Fruit Logistica Fuarı Türkiye Milli katılımında bizlerle birlikte olan katılımcı firmalarımız, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri yönetimi, Uludag Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri yönetimi, Sayın Başkonsolosumuz ve Ticaret Ataşelerimize teşekkür ederiz” dedi.