Akamib İhracat Panelleri Mersin'de Final Yaptı

BASIN BÜLTENİ

AKAMİB İHRACAT PANELLERİ

MERSİN'DE FİNAL YAPTI

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) tarafından kentlere özel düzenlenen İhracat Panelleri programı 4. etkinliği ile Mersin'de final yaptı.

Kasım ayında Kayseri'de başlayan etkinlikler, İskenderun ve Adana'nın ardından Mersin'de Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen program ile son buldu. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Hakan Güldağ ve Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz'un katılımlarıyla gerçekleşen panel programlarında sürpriz misafirler de oldu.

Adana'da Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zeki Kıvanç konuşmacı olurken, Mersin'deki panele Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut katılım gösterdi. Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Aymen de ev sahibi olarak final etkinliğinde sahnede panelistler arasında yer aldı.

Bülent Aymen açılış konuşmasında bölgenin sorunlarından bahsederek, yaşanan konjektürel olumsuzluklara değindi. İhracat pazarlarını çeşitlendirmek için çalıştıklarını dile getiren Aymen, “Kereste Palet sektöründe devam eden URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projesi ile 5 farklı ülke pazarına heyetler düzenledik ve firmalarımız ihracata da başladı” dedi.

AYMEN: “Hammadde fiyatlarının yüksekliği nedeniyle rekabet edemez olduk.”

Mobilya sektörünün ise nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduğunu, sektörün ihtiyacına yönelik mesleki eğitimler verilmesi, üretim için vasıflı eleman yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aymen, hammadde fiyatlarının yüksekliğine değinerek “Hammadde fiyatlarında görülen yükseliş nedeniyle ihracatçılarımız uluslararası pazarda rekabet edemez oldular. Üretim maliyetlerimiz artıkça, lojistik avantajımız olan yakın pazarlara ihracat gerçekleştirmekte bile zorlanır olduk” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, 2014-2018 döneminde Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu'nda görev alan üyelerine çalışmalarının anısına plaketleri takdim edildi.

İlgili Fotoğraflar